Spring naar content

Salaris SAP consultant

Een SAP consultant is in dienst van SAP, bij een SAP consultancy partij of bij een eindklant die SAP heeft geïmplementeerd voor het ondersteunen van de bedrijfsprocessen.

Vanwege de complexiteit en omvang van deze bedrijfsprocessen zijn er diverse procesgebieden binnen een SAP omgeving. Voor elk van deze gebieden kan je je als SAP consultant specialiseren in bijvoorbeeld:

  • SAP Finance Accounting;
  • SAP Controlling;
  • SAP Sales and Distribution;
  • SAP Human Resource Management;
  • SAP Enterprise Warehouse Management;
  • SAP Enterprise Asset Management;
  • SAP analytics Cloud.

Voor meer informatie over de verschillende procesgebieden verwijzen we je graag door naar de pagina wat is een SAP Consultant.

Junior SAP consultant

Het gemiddelde salaris van een beginnende / basis SAP consultant bedraagt ongeveer €2500 bruto per maand, maar stijgt relatief snel. Het salaris ligt tussen de €2300 en de €2700.

Medior SAP consultant

Als consultant met drie tot vijf jaar ervaring kan je een salaris tegemoet zien van ongeveer €3500 bruto per maand (bandbreedte €3000-€4500).

Senior SAP consultant

Als ervaren SAP consultant is je salaris ondertussen aardig opgelopen en is het gemiddelde salaris op ongeveer €4600 aangekomen (bandbreedte €4500-€8000). Afhankelijk van de SAP expertise kan het bruto maandbedrag oplopen tot wel boven de €7000.

De opbouw van de jaarlijkse bruto package is meestal opgebouwd uit meerdere componenten, zoals het salaris, een variabele/vaste bonus, een mobiliteitsvergoeding (auto/trein) en een onkostenvergoeding (SIM-kaart/telefoon/laptop). Pensioenafspraken zijn veelal per onderneming geregeld en verschillen dus per werkgever.

De hoogte van het salaris is verder afhankelijk van in welk land en bij welk bedrijf de SAP-consultant werkzaam is. Bovengenoemde bedragen zijn gebaseerde op de Nederlandse markt.

Pellaton Stars heeft een omvangrijk netwerk van mensen en bedrijven die enerzijds deze expertises bezitten en aan de andere kant de behoefte hebben aan consultants met deze expertise. De meerwaarde van Pellaton Stars ligt dan ook in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van deze expertises.