Spring naar content

IT werving- en selectiebureau

Een (IT) werving- en selectiebureau ook wel recruitmentbureau genoemd, houdt zich bezig met het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte (IT) kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming. Het is onderdeel van het personeelsbeleid van een onderneming of openbare dienst dat soms wordt uitbesteed aan dienstverleners of overheden actief in arbeidsbemiddeling.

Een werving-en-selectieorganisatie werft een nieuwe medewerker voor de opdrachtgever. De medewerker komt direct in dienst van de opdrachtgever. De w&s-organisatie ontvangt vaak een percentage van het bruto jaarsalaris van de werknemer. Hoewel veel w&s-organisaties generiek werven, zijn er ook specialisten op de markt. Er zijn in Nederland meer dan duizend werving-en-selectiebureaus. Veel bureaus werken op basis van no cure no pay en met name de gevestigde bureaus werken op basis van exclusiviteit.

Kandidaten die via Pellaton Stars op werving en selectie basis geplaatst worden bij klanten hebben als uniek voordeel dat Pellaton Stars betrokken is bij elke stap in het selectie en aanname proces en dus regievoerder is. Op deze manier weet zowel de kandidaat als de klant op ieder moment in dit proces wat eventuele aandachtspunten zijn en hoe het proces vlot verder kan zonder daarmee in te boeten aan de kwaliteit.