Spring naar content

SAP basis consultant

Een SAP basis consultant of een SAP technology consultant is een consultant in dienst van SAP, bij een SAP consultancy partij, bij een eindklant die SAP heeft geïmplementeerd voor het ondersteunen van de bedrijfsprocessen of als zelfstandig freelance consultant (zzp). De consultant kan zowel een beheer rol vervullen als een rol in projecten.

In de rol van beheer onderhoudt de SAP basis consultant de technische zaken van het SAP systeem. Dit kan de database zijn, maar ook de technische koppelingen met andere systemen of de performance van het systeem.

Als basis consultant in projecten heb je veelal te maken met omvangrijke aanpassingen aan de SAP systemen, het (op)nieuw bouwen van SAP omgevingen of het technisch upgraden naar de nieuwste software versies van SAP. Als technology consultant in projecten heb je vaak ook een adviserende rol.

Het salaris van een beginnende SAP basis consultant bedraagt ongeveer €2500 bruto per maand, maar stijgt relatief snel en kan oplopen tot wel €6000. Bovendien wordt er vaak een bonusregeling gehanteerd. Naast het salaris “krijgt” de SAP basis consultant in dienst bij een consultancy partij meestal een auto, een laptop en een telefoon. Pensioenafspraken zijn veelal per onderneming geregeld en verschillen dus per werkgever.

De hoogte van het salaris is afhankelijk van in welk land en bij welk bedrijf de SAP basis consultant werkzaam is. Verder is het salaris afhankelijk van de ervaring en de expertise van de consultant.

Pellaton Stars heeft een omvangrijk netwerk van mensen en bedrijven die enerzijds deze expertises bezitten en aan de andere kant de behoefte hebben aan consultants met deze expertise. De meerwaarde van Pellaton Stars ligt dan ook in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van deze expertises.