Netsuite- Consultant

Netsuite maakt bedrijfsprocessen inzichtelijk en realiseert snellere besluitvorming

Bedrijven hebben ontzettend veel data beschikbaar. Neem bijvoorbeeld een gemiddelde groothandel, die heeft informatie over de voorraad, levering, planning, personeelsbezetting en verkoop en moet al deze data up-to-date houden. Alleen door de verschillende informatie met elkaar te combineren, kunnen de bedrijfsprocessen op een juiste manier verlopen. Een software-oplossing die al deze data in één systeem beheert is Netsuite. Wat is Netsuite precies, wat zijn de voordelen van Netsuite voor bedrijven en welke werkzaamheden verricht een Netsuite consultant? We geven graag antwoord op deze vragen.

Wat is Netsuite?

Netsuite ERP is business management software waarmee u alle belangrijke backoffice werkzaamheden en financiële bedrijfsprocessen vanuit de cloud kunt uitvoeren. Vanwege de moderne en schaalbare eigenschappen zijn de mogelijkheden hierin eindeloos. Of u nu aan de slag wilt met het financieel beheer, revue management tot oplossingen voor voorraad en magazijnbeheer: Netsuite biedt uitkomst. ERP achter Netsuite staat voor Enterprise Resource Planning. Dat wil zeggen dat alles binnen het systeem draait om het automatiseren en verbinden van de juiste disciplines, zoals financiën, logistiek en HR. Via ERP wordt alle relevante informatie binnen het systeem verzameld op één centrale plek. Dit zorgt ervoor dat werknemers effectiever werken, het management betere inzichten krijgt en besluitvorming sneller kan verlopen.

Waarom is Netsuite voor bedrijven interessant?

We hebben hierboven al een tipje van de sluier opgelicht. Netsuite zorgt ervoor dat data vanuit verschillende disciplines wordt verzameld en inzichten worden verkregen in de prestaties van het bedrijf. Kansen kunnen hierdoor sneller aangegrepen worden en risico’s vermeden. Alles met als doel om het bedrijf verder te laten groeien op een manier die veilig en gezond is. Welke andere voordelen biedt de software van Netsuite voor bedrijven? We zetten ze op een rij:

  • Bekijk resultaten op ieder moment van de dag met het dashboard
    Natuurlijk kan een dashboard niet ontbreken bij een ERP-oplossing als Netsuite. Doordat Netsuite een software-oplossing is met één database, is het omzetten van data naar één dashboard eenvoudig en worden fouten tot een minimum beperkt.
  • Maatwerk Netsuite heeft van zichzelf al veel functionaliteiten in de software. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk! Een aantal keer per jaar worden er binnen Netsuite updates doorgevoerd, waardoor het maatwerk volledig wordt ondersteund.
  • Schaalbaar Eén van de grootste voordelen van een cloud-oplossing als Netsuite is dat het heel schaalbaar is. Het fijne hiervan is dat Netsuite kan meegroeien met de ontwikkelingen van uw bedrijf en niet tussentijds hoeft te worden gewisseld van software-oplossing.
  • Vaste kosten per maand De kosten voor het gebruik van Netsuite worden berekend op basis van het aantal gebruikers. Hierdoor zijn de kosten overzichtelijk, eerlijk en beheersbaar.
  • Integratie met Office 365 mogelijk Microsoft Office 365 en Google G-suite kunnen worden geïntegreerd in de software van Netsuite. Handig, zodat e-mails en agenda’s in Netsuite kunnen worden samengevoegd.
  • Aanpassingen door (bevoegd) personeel mogelijk Waar binnen concurrerende software-oplossingen het haast onmogelijk is om zelf aanpassingen door te voeren in het systeem, kan dit binnen Netsuite wel. Via het Point & Click-systeem in Netsuite kunnen aanpassingen door eigen, bevoegd personeel worden doorgevoerd. Dit scheelt in de beheerkosten en verhoogt de flexibiliteit.
 

Welke werkzaamheden verricht een Netsuite-consultant?

Een Netsuite-consultant draagt (meestal in teamverband) zorg voor de implementatie van de Netsuite–software bij de klant. Dit doet de consultant van het begin tot het einde. 9 van de 10 keer passeert in dit proces een aantal zaken en verantwoordelijkheden standaard de revue. Zo worden de bedrijfs-processen en de eisen en wensen van de klant vertaald naar Netsuite-oplossing, geeft de Netsuite-consultant workshops en trainingen hoe om te gaan met Netsuite en geeft de Netsuite-consultant advies. Alles met als doel om binnen één systeem alle bedrijfsprocessen inzichtelijk te hebben.

Pellaton Stars neemt de Netsuite implementatie graag voor u uit handen

Ziet u kansen voor uw bedrijf om met de cloud-based software van Netsuite aan de slag te gaan, maar geeft u de implementatie van Netsuite liever uit handen? Dan is Pellaton Stars uw partner in het werven en selecteren van de juiste Netsuite-consultant.

Het Pellaton Stars-netwerk van Netsuite-consultants heeft zich al jaren bewezen in verschillende branches en project-omgevingen. Of het nu gaat om het vertalen van de bedrijfsprocessen en eisen van de klant naar een ERP-oplossing, het geven van workshops hoe te werken met Netsuite of de daadwerkelijke implementatie van Netsuite: de Netsuite-consultants van Pellaton Stars helpen u verder. Wilt u kennismaken of samenwerken met een van onze Netsuite-consultants. Neem contact op via +31 (0)85 065 46 68 of info@pellatonstars.nl.