Spring naar content

Mendix

Mendix is een uniek nieuw software platform dat is ontworpen om mobiele applicaties en web applicaties snel en in grote hoeveelheden te kunnen ontwikkelen en verbeteren waar nodig. Het Nederlandse bedrijf Mendix is sinds kort overgenomen door Siemens. Het bedrijf dat vooral bekendstaat om het ruime aanbod aan huishoudelijke apparaten, die ontworpen zijn met blik op de toekomst, innovatieve technologieën en opvallend design. Het Mendix platform is tegenwoordig misschien wel het grootste en bekendste low code platform van de hele wereld! De low code applicatie zorgt ervoor dat ook ongeschoolde ontwikkelaars, die verstand van zaken hebben, optimaal kunnen ondersteunen bij het bouwen van applicaties. Het doel van de Mendix applicatie is om het grote tekort aan gespecialiseerde programmeurs niet ten koste te laten gaan van de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties.

Waar komt de toenemende behoefte van low code applicatie vandaan?

Er is een sterk toenemende vraag naar applicaties, functionaliteiten en ontwikkelingen, doordat de technologieën van tegenwoordig zich steeds sneller opvolgen en ontwikkelen. Dit gaat in zo’n razendsnel tempo dat IT-afdelingen het niet meer bij kunnen houden. Het Mendix platform zorgt ervoor dat er versnelling plaatsvindt in de verschillende fases van het ontwikkelen van een applicatie. Bedrijven willen zich onderscheiden op het gebied van het snel ontwikkelen van applicaties.

Voordelen Mendix platform

Mendix biedt vele voordelen op het gebied van applicatieontwikkeling. Deze voordelen zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Mendix beschikt over zowel low code als no code. Hierdoor kunnen ontwikkelaars met veel, weinig of zelfs geen kennis gebruik maken van code. De blokken die je in elkaar moet zetten om de applicaties te moduleren, zal zeker niet als moeilijk ervaren worden.
  • Applicaties ontwikkelen neemt in veel gevallen veel tijd in beslag. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het vaak niet mogelijk om veel tijd te besteden aan het vernieuwen of ontwikkelen van een applicatie. Mendix biedt de oplossing door binnen no-time proces gedreven applicaties van bedrijfsprocessen te ontwikkelen. Ook de uitstraling en het visuele proces zijn gemakkelijk te creëren.
  • Mendix is ready for the future. Je zorgt ervoor dat IT en de rest van het bedrijf klaar zijn voor doorontwikkeling van de technologie. Alle wensen die een bedrijf heeft, kunnen worden toegevoegd aan de applicaties. Mendix reageert ultrasnel op alle nieuwe technologieën en ontwikkelingen die nog gaan komen, de komende jaren.
  • Met Mendix behoud je de volledige controle over de verschillende IT-facetten binnen het bedrijf. Alle applicaties zijn terug te vinden op een centraal punt, waardoor je geen onduidelijkheid creëert en efficiënt te werk kan gaan. Hierdoor kan de database van jouw onderneming optimaal gebruikt worden. Ontwikkelen, delen, beheren, bewerken en ga zo maar door; alles komt perfect samen met Mendix.

Het unieke van het Low code platform

Low code is een echt uniek platform waar jouw onderneming veel voordelen uit kan halen. Denk bijvoorbeeld aan de hogere flexibiliteit in je IT landschap en verhoogde kwaliteit van data. Zorg voor een hogere klanttevredenheid, een makkelijkere manier om mobiele apps te ontwikkelen of maak je bedrijfsprocessen nog beter. Allemaal voordelen die Mendix en low code met zich meebrengen.

Heb je verder nog vragen over Mendix, wil je meer informatie over dit onderwerp of zoek je een specialist die het ontwikkelen van een applicatie via Mendix voor je uit handen neemt? Neem dan contact op met een van de specialisten van Pellaton Stars. We helpen je graag verder.