Waar bedrijven vroeger alleen konden kiezen uit standaard softwarepakketten binnen hun eigen IT- kennisgebied, wordt er nu steeds vaker gebruik gemaakt van low code and no code. Deze platforms spelen perfect in op de digitalisering van de samenleving en het automatiseren van dit soort systemen. Wat low code en no code precies betekenen, wat de verschillen zijn en waarom deze ontwikkelingsalternatieven binnen de wereld van applicatieontwikkeling zo’n positief effect hebben op de gebruikers van de apps in heel het bedrijf vind je terug in dit artikel.
Het software development process (softwareontwikkeling) wat zorgt voor minder werk bij het programmeren en minder specifieke kennis vergt wordt low code genoemd. Geavanceerde applicaties kunnen op deze manier gemakkelijker in elkaar gezet worden. Niet de programmaregels, maar de mate van functionaliteit maakt de low code manier zo fijn.
Low code wordt vaak toegepast bij het ontwerpen en maken van web applications en mobiele apps. Ook bij wat moeilijkere bedrijfssoftware wordt low code steeds meer gebruikt. Het grootste voordeel van Low code is het gemak waarmee verschillende applicaties gemaakt worden. Ook wanneer apps wijzigingen willen invoeren is dit gemakkelijk te doen en geen extreem moeilijk proces.
Voorbeelden van Low code ontwikkelingsplatformen zijn onder andere Outsystems en Mendix.
Bij No code is het niet essentieel dat de maker van de app ervaring heeft met programmeren. U kan de applicatie in elkaar te zetten door bepaalde ”vaste bouwstenen” samen te stellen. Deze kunnen gemakkelijk bij elkaar worden gesleept om zo tot de uiteindelijke applicatie te komen, die zeker ook geavanceerd en met veel mogelijkheden kan zijn. Er zijn weinig programmaregels en tegelijkertijd gaat dit niet ten koste van de functionaliteit. Wanneer een onderneming of organisatie gemakkelijk en snel nieuwe functies toe willen voegen of andere functionaliteiten willen toevoegen is no code de beste keuze. No code zorgt ervoor dat ook niet technische zakelijke gebruikers applicaties kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan back office applicaties, portals en webapplicaties en mobiele applicaties. Voorbeelden van No code apps zijn onder anderen AppGyver en Appian.
Wanneer we low code vs no code zetten zien we een aantal belangrijke verschillen terugkomen. Bij Low code development platforms is het wel essentieel om wat basiscoderingsvaardigheden onder de knie te hebben, bij no code development platforms is dit niet het geval. Veel bedrijven kiezen beide tools omdat er binnen het personeelsbestand mensen zijn die hier verstand van hebben.
Low code no code brengen zeker wat teweeg binnen de bedrijfsmuren. Het zijn technologieën die ondernemingen een streepje voor moeten geven en voorlopen in de markt om het aandeel hierin te vergroten. Het automatiseren van vervelende taken en het vereenvoudigen van uw werk door gebruik te maken van de juiste applicaties zal veel rust geven voor uw en uw andere werknemers. De tools bieden bedrijfsbrede voordelen die ook uw onderneming vooruit kan helpen. Traditioneel coderen is verleden tijd met de low code platforms en no code platforms.
Pellaton Stars, low code & no code
Ga voor gebruiksgemak, een razendsnelle ontwikkeling, een sublieme automatisering, kostenverlaging, de beste data-integratie, verhoogde wendbaarheid, de beste klantervaring en ultieme veiligheid met de low code en no code development platforms. Pellaton Stars voorziet u graag van nog meer informatie over deze application development platforms en beantwoord al uw vragen. Neem daarom gemakkelijk en geheel vrijblijvend contact met ons op. We staan graag voor u klaar en bespreken graag de eventuele samenwerkingsmogelijkheden.