Mendix-consultant

Low Code / No code

Mendix verkleint het gat tussen de business en IT

Geen bedrijf kan er tegenwoordig meer zonder: applicaties. Bedrijven hebben applicaties nodig voor hun klanten, medewerkers en leveranciers. Het probleem is alleen dat veel van deze applicaties binnen een korte tijd achterhaald zijn. De doorontwikkeling van de applicaties gaat traag, omdat de software niet flexibel is. Het resultaat? De software vertraagt de innovatie- en bedrijfsprocessen. Een oplossing hierin is Mendix. Mendix is een softwareoplossing die applicaties snel, makkelijk en minder foutgevoelig bouwt. Wat is Mendix, wat zijn de voordelen van Mendix voor bedrijven en welke werkzaamheden voert een Mendix-consultant uit? We lichten het graag toe.

Wat is Mendix?

Mendix is een – van oorsprong Nederlands – softwareplatform, waarmee het mogelijk is om razendsnel mobiele- en webapplicaties te ontwikkelen. Inmiddels is Mendix uitgegroeid tot één van de bekendste low-codeplatformen ter wereld en staat het er om bekend dat het erg visueel is ingesteld. Via Mendix kunt u applicaties ontwikkelen zonder dat u daar daadwerkelijk voor hoeft te kunnen programmeren. Flows bouwt u via vooraf gedefinieerde modules en templates die u simpelweg op de juiste plek sleept. Mendix maakt het mogelijk om snel applicaties en continu te blijven doorontwikkelen, waardoor groeipijnen binnen organisaties worden voorkomen.

Wat zijn de voordelen van Mendix voor bedrijven?

Een groot voordeel van Mendix is dat het een low- en no-code softwareoplossing is en hierdoor erg visueel is ingesteld. IT-afdelingen kunnen veel eenvoudiger samenwerken met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals de marketingafdeling. Kennis van programmeertaal is niet per se nodig. De desbetreffende afdeling én IT kunnen hierdoor in één platform werken aan het creëren, bewerken en live zetten van een applicatie. Een pluspunt hiervan is dat de eindgebruiker meedenkt in de bouw van de applicatie en de nodige expertise met zich meebrengt. Hierdoor wordt de applicatie alleen maar beter. Een ontwikkelaar snapt meestal niet hoe er met de applicatie moet worden gewerkt en welke functionaliteiten wel of niet belangrijk zijn. Met een eindgebruiker in het ontwikkelteam komt de applicatie niet alleen sneller tot stand, maar wordt de kwaliteit van de applicatie ook nog een verhoogd. 

Daarnaast sluit Mendix, vanwege de low-code software, goed aan op de bestaande systemen binnen het bedrijf. Mendix biedt een groot aanbod aan connectiviteitsmogelijkheden om nagenoeg ieder systeem, database en document te koppelen.

Wat doet een Mendix-consultant?

Natuurlijk is het bouwen van een applicaties in een low-code softwareoplossing als Mendix makkelijker gezegd, dan gedaan. Daarom zijn er Mendix-consultants die het werk voor de opdrachtgever uit handen neemt. Een Mendix-consultant analyseert, ontwerpt, test en bouwt Mendix-applicaties. De Mendix-consultant brengt de wensen van de klant in kaart en analyseert waar de klant behoefte aan heeft. Wanneer alle wensen op tafel liggen, gaat de Mendix-consultant aan de slag met het schrijven van userstories. Zijn deze in beeld, dan start het zorgdragen van de bouw en het inrichten van de Mendix-applicaties, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de bedrijfsprocessen.

Samengevat voert een Mendix-consultant de volgende werkzaamheden uit:

  • Het in kaart brengen en analyseren van de wensen van de klant;
  • Het opstellen van userstories;
  • Het zorg dragen voor de bouw en inrichten van nieuwe Mendix-applicaties;
  • Het testen en doorontwikkelen van bestaande Mendix-applicaties.
 

Pellaton Stars helpt u aan de juiste Mendix-consultant

Wilt u met de bedrijfssoftware van Mendix aan de slag, maar geeft u de implementatie liever uit handen? Dan bent u bij Pellaton Stars aan het juiste adres. Pellaton Stars is uw partner in het werven en selecteren van de juiste IT-professional.

Het Pellaton Stars-netwerk van Mendix-professionals heeft zich al jaren bewezen binnen verschillende projectomgevingen. Of het nu gaat om het analyseren en in kaart brengen van de wensen van de klant, het doorontwikkelen van bestaande Mendix-applicaties of het bouwen van nieuwe applicaties: de Mendix-consultants van Pellaton Stars hebben hier ruimschoots ervaring in. Wilt u kennismaken of samenwerken met een van onze Mendix-consultants, neem contact op via +31 (0)85 065 46 68 of info@pellatonstars.nl.